Kış aylarının gelmesiyle birlikte, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği kullanma zorunluluğu 1 Aralık'ta başlayacak ve 1 Nisan 2025’e kadar devam edecek. Standart lastiklere göre zorlu hava koşullarında daha iyi yol tutuşu ve kısa fren mesafesi sağlayan kış lastikleri, sürücülerin güvenliğini artırmak amacıyla zorunlu hale getiriliyor.

Tavşantepe Köyü’nde Sarsıcı Gelişmeler: Narin Güran Cinayetinde Şok İtiraflar ve Gizemli Ölümler Tavşantepe Köyü’nde Sarsıcı Gelişmeler: Narin Güran Cinayetinde Şok İtiraflar ve Gizemli Ölümler

Kış lastiği takmayan sürücüleri ise zor bir ceza bekliyor: 4.069 TL! Bu ceza, 1 Ocak 2025 itibarıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından güncellenerek artırılacak. Uzmanlar, kış lastiği kullanma tarihleri içinde, lastik diş derinliğinin 1,6 mm’nin altında olmaması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, sürücülerin kış tipi lastiklerin yanaklarında yer alan kış lastiği logosuna dikkat etmeleri gerekiyor. Kış aylarında güvenli sürüş için hazırlığınızı erkenden yapmayı unutmayın!

Editör: Vural Pars