Ankara'nın Beypazarı ilçesinde düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda, toplamda 1487 sikke ve bir kolye ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda, üç zanlı olan A.Ü, M.Y. ve O.S, 500 bin dolar karşılığında tarihi eserleri satmak amacıyla yanlarında getirmişti.

Operasyonda, Roma dönemine ait 1450 bronz sikke, Osmanlı dönemine ait 31 gümüş sikke, 6 adet antik Pergamon gümüş sikkesi ve Fenike dönemine ait bir kolye ele geçirildi. Anadolu Medeniyetleri Müze Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde, bu eserlerin orijinal olabileceği yönünde ön incelemeler yapıldığı belirtildi.

Edirne'de 664. Kırkpınar Yağlı Güreşleri 2025'te Düzenlenecek Edirne'de 664. Kırkpınar Yağlı Güreşleri 2025'te Düzenlenecek

Bu operasyon, Türkiye’nin zengin tarihine sahip kültürel mirasının korunması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Kaçakçılıkla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Editör: Vural Pars