Türkiye Genelinde Hava Durumu: Sıcak ve Parçalı Bulutlu Türkiye Genelinde Hava Durumu: Sıcak ve Parçalı Bulutlu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen "Kuyu-29" operasyonunun detaylarını paylaştı. Operasyon, Muğla merkezli olmak üzere Trabzon, Antalya ve İzmir’de düzenlendi ve "Yılmazlar" adlı organize suç örgütünün elebaşısı Ahmet Tanyel’e yönelikti.

Bakan Yerlikaya, Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren işletmelere yönelik baskı ve cebir kullanarak suç işleyen 14 şüphelinin gözaltına alındığını belirtti. Gözaltına alınan şüphelilerin, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "kasten yaralama", "uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti", "6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna muhalefet" ve "nitelikli yağma" gibi suçlarla bağlantılı oldukları tespit edildi.

Operasyon kapsamında, 2 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği, çeşitli miktarda uyuşturucu, birçok cep telefonu, senet, ruhsat, plaka, POS cihazı ve hard disk gibi malzemeler ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, bu operasyonun organize suçlarla mücadeledeki kararlılığın bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Editör: Vural Pars