Tarım ve Orman Bakanlığı, alkol piyasasında kayıp ve kaçakların önüne geçmek için tıbbi kullanım amaçlı etil alkolün denetimini sıkılaştırma kararı aldı. Bakanlık, ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak, etil alkolün kullanım amacı ve miktarını belirleme yetkisi çerçevesinde bir tebliğ taslağı hazırladı.

Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor? Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor?

Yeni düzenlemeyle, tıbbi alkolün iç piyasaya arzı, kullanım amacı ve miktarları hakkında belirli usul ve esaslar oluşturulacak. Tıbbi etil alkolü yalnızca sağlık hizmet sunucuları ve hayvan sağlığı kuruluşları alabilecek; bu kuruluşlar, satın aldıkları alkolü piyasa arz edemeyecek ve kullanım alanları dışında kullanamayacak.

Ayrıca, yıllık belirlenen kullanım miktarları da netleşti: Birinci basamak sağlık hizmet sunucuları ve veteriner hekim muayenehaneleri için aylık 5 litre, hayvan hastaneleri için ise 40 litre etil alkol kullanılabilecek. Tüm bu süreçlerin etkin denetimi, Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığı tarafından sağlanacak. Sağlık kuruluşları, etil alkol kullanımıyla ilgili kayıt tutma zorunluluğu ile de yükümlü olacak.

Editör: Vural Pars