Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye ve Hong Kong arasında önemli bir çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması imzalandı. Anlaşmaya Türkiye adına GİB Başkanı Bekir Bayrakdar, Hong Kong Özel Yönetim Bölgesi Hükümeti adına ise Mali Hizmetler ve Hazine Bakanı Christopher Hui imza attı.

Aydın'da Simide Zam: Fiyatı 10 TL'den 12,5 TL'ye Yükseldi Aydın'da Simide Zam: Fiyatı 10 TL'den 12,5 TL'ye Yükseldi

Hong Kong'da gerçekleştirilen imza töreniyle, her iki ülkenin yatırımcılarının Türkiye ve Hong Kong'u daha cazip birer yatırım merkezi olarak değerlendirmeleri hedefleniyor. Tarafların onaylamasının ardından yürürlüğe girecek olan anlaşma, kazançların hangi ülkede vergilendirileceği konusunu netleştirirken, çifte vergilendirme durumunda izlenecek yöntemleri de belirliyor. Özellikle kar payı, faiz ve gayrimaddi hak bedelleri üzerinden alınacak vergilerin oranları sınırlandırılıyor.

Anlaşmanın bir diğer önemli unsuru ise bilgi değişimi maddesi. Bu madde sayesinde Türkiye ve Hong Kong, vergi kaybı ve kaçağıyla daha etkin bir şekilde mücadele edebilecek. Türkiye, bu anlaşmayla birlikte çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmalarının sayısını 102’ye çıkarmış oldu; bunların 91’i ise yürürlüğe girdi. Bu gelişme, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayacak.

Editör: Vural Pars