İstanbul Finans Merkezi (İFM), 2025 yılı itibarıyla katılımcılarına yabancı para birimleriyle defter tutma hakkı tanıdı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu önemli düzenlemeyi Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile duyurdu.

Bu yeni düzenleme, İstanbul Finans Merkezi Kanunu’nun 7. maddesi kapsamında gerçekleştirildi ve Türkiye’nin finansal altyapısını güçlendirmeyi, İFM’nin küresel ölçekte cazibesini artırmayı hedefliyor. Katılımcılar, günlük döviz kuru üzerinden yabancı para birimleriyle defter tutabilecek.

Ancak bu düzenlemeden sadece finansal hizmet ihracatı veya transit ticaret yapan kuruluşlar faydalanabilecek. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından belirlenen kurlar üzerinden bölge şubelerine yönelik kayıtlar da yine yabancı para birimleriyle tutulacak. Tebliğ, bu konudaki detayları kapsamlı bir şekilde içeriyor.

TC kimlik numaranıza 6000 TL yattı! TC kimlik numaranıza 6000 TL yattı!

Düzenlemenin hayata geçmesiyle birlikte, İstanbul Finans Merkezi'nin küresel ölçekte yeni yatırımcı ve katılımcılar çekmesi bekleniyor. Bu sayede bölgedeki finansal hizmetler çeşitlenecek ve Türkiye’nin finansal gücü daha da pekişecek.

Editör: Vural Pars