Süper Lig’in 6. haftasında Çaykur Rizespor'u 1-0 yenerek galibiyetle dönen Samsunspor, maç sırasında taraftarlarının kullandığı çirkin tezahüratlar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi. Kulüp, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Her zaman takımını destekleyen ve centilmenliği ile bilinen Samsunspor taraftarı, deplasmanlarda bile evinde gibi hissediyor" ifadelerine yer verdi.

Wilfried Zaha'nın Lyon'daki Durumu Tartışmalara Neden Oluyor Wilfried Zaha'nın Lyon'daki Durumu Tartışmalara Neden Oluyor

21 Eylül 2024'te gerçekleşen karşılaşmanın ardından, Samsunspor, “Maç sırasında veya sonrasında hiçbir istenmeyen olay yaşanmamıştır. Dostça geçen bir müsabakada, belirsiz bir tezahürat gerekçesiyle kulübümüzün PFDK’ya sevk edilmesi kabul edilemez” dedi.

Kulüp, sporda şiddet ve küfre karşı durarak, temiz ve adil futbolun önemini vurguladı. Bu durumun, Türk futboluna olumsuz örnek teşkil edeceği uyarısında bulundu. Samsunspor, taraftarının desteğiyle Fair Play ruhunu yaşatmaya devam edeceğini belirtti.

Editör: Vural Pars