Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 19 Eylül'de açıklayacağı faiz kararı öncesinde piyasa beklentileri netleşti. Bloomberg HT'nin anketine katılan 24 kurumun çoğunluğu, politika faizinin yüzde 50 seviyesinde sabit bırakılacağını öngörüyor. Bu beklenti, TCMB'nin enflasyonla mücadele için sıkı para politikasına devam edeceği sinyalini veriyor.

Ziraat Bankası'ndan Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Cazip Fırsat: İcradan Satılık Evler Ziraat Bankası'ndan Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Cazip Fırsat: İcradan Satılık Evler

Anket sonuçlarına göre, yıl sonu faiz beklentisi ortalama yüzde 47,5 düzeyinde. Katılımcılar arasında en yüksek yıl sonu tahmini yüzde 50, en düşük tahmin ise yüzde 45 olarak şekillendi. Bu durum, yıl sonunda faiz oranlarında hafif bir düşüş olabileceğine işaret ediyor.

Faiz indirimi konusunda ise katılımcıların çoğu, TCMB’nin ilk hamlesini 2023'ün son çeyreğinde yapmasını bekliyor. Ekim-Kasım-Aralık döneminde bir gevşeme beklentisi öne çıkarken, 2024 yılı boyunca faiz indirimi beklemeyen sadece dört kurum bulunuyor. Diğer katılımcılar ise yeni yılda bir gevşeme sürecinin başlayacağını öngörüyor.

Editör: Vural Pars