Seçim gündeminin geride kalmasıyla birlikte Türkiye'nin dikkati Temmuz ayında gerçekleşecek olan ara zam fiyatlarından bayram ikramiyesine çevrildi. Özellikle milyonlarca emekli, Kurban Bayramı için alacakları ikramiyede herhangi bir zam olup olmayacağını merak ediyor. Haziran ayının gelmesiyle birlikte bu konu daha da önem kazandı. İşte bayram ikramiyesi ile ilgili en güncel bilgiler...

Bayram ikramiyesi, 4A, 4B, 4C ve EYT emeklileri gibi geniş bir kitleyi ilgilendiriyor. Nisan ayında 2 milyon EYT'linin emekli olmasıyla birlikte Türkiye genelindeki emekli sayısı 15 milyona ulaştı. Geçtiğimiz yıldan itibaren tüm emeklilere verilen ikramiyelerde zam uygulaması başladı. Bu zam uygulaması, Kurban Bayramı sonrasında maaşlara yapılacak olan ara zamla birlikte, milyonlarca emeklide yeni bir ikramiye zammı beklentisini oluşturdu. Konuyla ilgili dikkatler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e çevrildi. Peki, Kurban Bayramı ikramiyesi konusunda herhangi bir açıklama yapıldı mı? Kabinenin kurulmasının ardından bayram ikramiyeleri gündeme gelecek mi?

28 Mayıs'ta gerçekleşen 2. tur seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimin galibi olarak yeniden seçildi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan kesin seçim sonuçlarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yeni dönem için yarın meclise gelerek yemin törenine katılması ve yeni kabinenin açıklanması bekleniyor. Kabinenin kurulmasıyla birlikte meclis, en kısa sürede faaliyetlerine başlayacak. Meclisin faaliyete geçmesiyle birlikte gündeme alınacak konular arasında bayram ikramiyeleriyle ilgili düzenlemelerin de yer alması öngörülüyor.

Preply’den yeni araştırma: Yapay zeka ve eğitim Preply’den yeni araştırma: Yapay zeka ve eğitim

Bu gelişmeler doğrultusunda, emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyesi konusunda olumlu bir beklenti içinde olmaları mümkündür. Kamuoyu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ilgili bakanlık yetkililerinin yapacakları açıklamaları yakından takip etmektedir. Herhangi bir zam haberi ya da düzenleme yapılıp yapılmayacağı konusunda resmi bir açıklama henüz yapılmamış olsa da, bayram ikramiyesinin artış göstermesiyle emeklilerin sevindirici bir bayram geçirecekleri öngörülmektedir.

Editör: Vural Pars