Barnsley’nin genç yeteneği Vimal Yoganathan, Manchester United’a karşı Carabao Cup maçında sahaya çıkacak. Yoganathan, 1998’de Barnsley’nin son kez Old Trafford’a geldiği dönemde henüz doğmamıştı. Ancak 18 yaşındaki Orta saha oyuncusu, İngiltere’de profesyonel futbol oynayan ilk Sri Lanka Tamil kökenli oyuncu olma başarısını gösterdi ve bu, birçok kişiye ilham kaynağı oldu.

Kenan Yıldız'dan Şampiyonlar Ligi'ne İmza: İlk Gol Onun! Kenan Yıldız'dan Şampiyonlar Ligi'ne İmza: İlk Gol Onun!

Yoganathan, “Oynamam büyük bir anı olacak ve bu, toplum için büyük bir farkındalık yaratacaktır. Performanslarım sözlerden daha yüksek sesle konuşacak, bu yüzden Tamil toplumu üzerinde baskı hissetmiyorum, futbolu odaklanmak istiyorum” dedi.

Genç oyuncu, çoğunlukla Güney Asyalı oyuncularla karşılaşmanın nadir olduğunu belirtti. “Bir arkadaşım vardı ve aynı Pazar Ligi takımında oynadık ama Güney Asyalı oyuncularla karşılaşmak çok nadir oldu. Tamil futbolcularını hatırlamıyorum, bu durum tüm futbol piramidinde bir sorun” ifadelerini kullandı.

Ailesinin destekleriyle büyüyen Yoganathan, futbol kariyerinde karşılaştığı zorlukları aşarak Barnsley’ye ulaştı. Liverpool’dan Burnley’ye geçtikten sonra Barnsley’de kendini buldu. “Liverpool’dan ayrılmak zor oldu ama futbolun bir parçası. Karamsar bir dönemdi ama Barnsley’i bulmam şansa bağlıydı” dedi.

Yoganathan, geçtiğimiz sezon Carabao Cup’ta Tranmere karşısında ilk maçını yaptı ve yeni menajer Darrell Clarke ile daha fazla fırsat buldu. Bu sezon Manchester United’a karşı EFL Trophy’de iki gol atarak adından söz ettirdi. “Old Trafford’da bir çift gol daha atmak beni mutlu ederdi” diyen Yoganathan, hem kendisi hem de Tamil toplumu için büyük bir anı yaratma arzusunda.

Editör: Vural Pars