Arne Slot'tan Öz Eleştiri: “Hem Ben Hem Takım Çok Hayal Kırıklığına Uğradık” Arne Slot'tan Öz Eleştiri: “Hem Ben Hem Takım Çok Hayal Kırıklığına Uğradık”

Manchester City’nin orta saha oyuncusu Rodri, artan maç sayılarının oyuncular üzerinde büyük bir yük yarattığını ve grev seçeneğinin gündeme gelebileceğini belirtti. Rodri, sezon başında, takımların yeni lig formatıyla birlikte her birinin iki maç daha oynamak zorunda kalacağını vurguladı.

Bu sezon, Manchester City'nin ve Chelsea'nin de katılacağı yeni FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nın başlamasıyla oyuncuların toplam maç sayısı 85’e kadar çıkabilecek. Euro 2024 finaliyle birlikte geçen sezonda 63 maça çıkan Rodri, bu sezon henüz ilk 11'de başlamadı.

Rodri, oyuncuların genel görüşünü ifade ederken, “Bu duruma yaklaşmış durumdayız – bunu anlamak kolay. Her oyuncuya sorsanız aynı şeyi söyler; bu sadece Rodri’nin ya da bir başkasının görüşü değil. Bu, oyuncuların genel görüşü. Bu şekilde devam ederse, başka seçeneğimiz kalmayacak. Bu, bizi endişelendiren bir şey çünkü biz bu yükü taşıyan kişiyiz” dedi.

Rodri, optimum maç sayısı hakkında ise, “Kesin bir sayı veremem ama deneyimime dayanarak, 60-70 maçın iyi olmadığını söyleyebilirim. 40 ile 50 maç arası, oyuncuların en yüksek seviyede performans gösterebileceği miktardır. Bu sınırı aşınca fiziksel seviyeyi sürdürebilmek imkansız hale geliyor” şeklinde konuştu.

Editör: Vural Pars