AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, TV 100'de yaptığı canlı yayında seçimlere 14 gün kala önemli açıklamalar yaptı. Kurtulmuş, partisinin masasındaki anket sonuçlarını açıklarken AK Parti'nin açık ara birinci parti olacağını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçileceğini söyledi. Yapılan anketlerde AK Parti'nin birinci çıktığını ve yaklaşık 10-15 puanlık bir fark olduğunu belirten Kurtulmuş, yeni seçim sistemi gereği bir tarafın yüzde 50+1 alması gerektiğini vurguladı.

Deprem Sonrası Süreçte Güven Arttı

Numan Kurtulmuş, son aylarda AK Parti'nin oylarının sürekli yükselişte olduğunu da belirterek depremden sonra şehirlerin yeniden yapılanması konusunda insanların güveninin arttığını ifade etti. Kurtulmuş'a göre insanlar, "bunu yaparsa Erdoğan yapar" diye düşünüyor ve "sorunlarımızı çözecek olan yine Erdoğan'dır" şeklinde düşünüyorlar.

Preply’den yeni araştırma: Yapay zeka ve eğitim Preply’den yeni araştırma: Yapay zeka ve eğitim

Hayat Pahalılığı Sorunu ve Ekonomik Adımlar

Kurtulmuş, hayat pahalılığı gibi sorunları gördüklerini ve atılacak adımları değerlendirdiklerini de sözlerine ekledi. Her dönemin kendi dinamikleri olduğunu belirten Kurtulmuş, ekonomik adımların şartlara göre değiştirildiğini ve revize edildiğini ifade etti. Cari açık meselesinin ise mal hizmetlerinin satın alınması ya da üretilerek dışarıya satılmasıyla çözülebileceğini belirtti.

Türkiye Ayakta Kalmayı Başardı

Pandemi ve Rusya-Ukrayna krizi sonrası Türkiye'nin ayakta kalmayı başardığını belirten Kurtulmuş, 5,6 büyümeyi gerçekleştirdiğimizi, 253 milyar dolarlık ihracat yaptığımızı ve alım gücünü artıracak tedbirler uyguladıklarını söyledi. Bunlardan biri de EYT olduğunu belirten Kurtulmuş, asgari ücretin vergi dışı bırakılması ve iki kez zam yapılması gibi tedbirlerin vatandaşların alım gücünü artırdığını ifade etti.

Editör: Vural Pars