Pek çok kadın için şüphesiz özel bir an olan mezuniyet törenleri okul hayatının son erişinin kutlandığı günlerdir. Elbise kadar saçlar da bu özel anlarda güzel görünmek için şıklığın tamamlayıcısı rolünde olur. Bu özel günde saçı doğru şekle sokmak önemli olurken sizler için kepli mezuniyet saç modelleri hakkında detayları da haberimizin devamında yazdık.

Preply’den yeni araştırma: Yapay zeka ve eğitim Preply’den yeni araştırma: Yapay zeka ve eğitim

Mezuniyet töreninde kep takacak olmak sebebi ile saç modeli ile fazla zaman kaybetmeye gerek yoktur. Saçınızı doğal haliyle bile bırakırsanız kepi taktığınız zaman güzel bir görüntü elde edebilirsiniz. Dalgalı bir saçınız varsa özellikle yıkama sonrasında kendi haline bırakmanız halinde kepi taktığınız zaman en ideal görünüme ulaşabilir ve az çaba gösterebilirsiniz. Saç yıkama işlemi sonrasında saç kremini kullanıp saçlarınızı taramanız ve daha sonra kuruyarak kendi haline bırakmanız güzel bir görüntü oluşturacaktır.

Tören öncesinde kuaföre gidip kırık fön ya da dalgalı fön çektirebilir ve bu şekilde güzel bir görüntü de elde edebilirsiniz. Diğer taraftan fön çekme konusunda yeteneğiniz varsa büyük uçlu fön yardımı ile saçlarınızı şekillendirme işlemini de kendiniz yapabilirsiniz. Güzel bir şekilde nemli saçınızı fön makinesi ile kurutarak öncelikle taramanın ve daha sonra alın çizgisinden başlayarak saçınıza iş tutanlar halinde ayırmanız gerekmektedir. Saçın sağda yer alan bölümünü sağa doğru ve solda yer alan bölümünüze sola doğru fönledikten sonra küçük tutamlar halinde devam etmek işinizi kolaylaştıracaktır.

Saçınızı mezuniyet gününde maşalı görmek istiyorsanız bu da iyi bir tercih olacaktır. Maşa yapmak kolaylaştırır ve saçınızın da kolay şekil almasına yardımcı olur. Fakat saçınıza maşa yapmadan önce iyi bir şekilde temizlemeniz bu noktada önemli olmaktadır. Buklelerin daha canlı görünmesi için ise son durulama suyunun soğuk olması tavsiye edilmektedir.

Editör: Ecehan Acar