YouTube, 2023 yılında sınırlı sayıda reklam verenle duraklatma reklamlarını pilot uygulamaya koydu. Google yöneticisi Philipp Schindler, Nisan ayında reklam şirketlerinin yeni mecra ile ilgilenmeye başladığını belirterek, bunun Google için kazançlı bir fırsat olabileceğini ifade etti.

Geçtiğimiz hafta Reddit kullanıcıları, duraklatma reklamlarının videolarında görünmeye başladığını bildirdi. YouTube, bu yeni yöntemle kullanıcıların reklamları istedikleri duraklatma zamanlarında görebileceğini ve videoların daha az kesintiye uğrayacağını savunuyor. Ancak, bu durumun ücretsiz YouTube deneyimini daha konforlu hale getireceği öne sürülse de, izleyicilerin sık sık reklamlarla karşılaşacağı gerçeği değişmeyecek gibi görünüyor.

Minecraft’tan Şok Gelişme: PlayStation VR Desteği Sonlandırılıyor! Minecraft’tan Şok Gelişme: PlayStation VR Desteği Sonlandırılıyor!

YouTube’un, kullanıcıları Premium aboneliğe yönlendirme çabası devam ederken, duraklatma reklamlarının nasıl bir etki yaratacağı merakla bekleniyor.

Editör: Vural Pars