iPhone 16, piyasaya çıkmasının ardından iFixit tarafından detaylı bir şekilde parçalandı. Ekip, telefonun en tartışmalı bileşeni olan pili sökme çabasıyla başladığı incelemede, Apple’ın kullanıcıların kolayca sökemeyeceği bir pil tasarımıyla piyasaya çıktığını gözler önüne serdi. Bu tasarım, Avrupa Birliği’nin kullanıcının kolayca söküp takamayacağı pilleri yasaklayan yeni yasasının hedefi olma potansiyelini taşıyor.

iFixit, iPhone 16’nın içinde kamera kontrol düğmesinin gerçek bir hareketli düğme olduğunu, kasada yer alan kuvvet ölçen esnek bir kablonun bulunduğunu ve A18 çipinin Neural Engine'ini soğutmak için konumlandırılan bir ısı emiciye yer verildiğini tespit etti.

iPhone 16 Hayal Kırıklığı, iPhone 17'de Umutlar Yeniden Yeşerecek! iPhone 16 Hayal Kırıklığı, iPhone 17'de Umutlar Yeniden Yeşerecek!

Ayrıca, Apple’ın pilin kasaya yapıştırılması için oldukça güçlü bir yapıştırıcı kullandığı ve bu yapıştırıcının, yaklaşık 100 kg kuvvetle bile sökülemeyecek kadar sağlam olduğu ortaya çıktı. Ancak, 9 voltluk bir pil ile yapılan elektrik bağlantısı, yapıştırıcının kimyasal çözünmesini sağladı ve pili kolayca çıkarmak mümkün hale geldi.

Öte yandan, Avrupa’da kullanıcıların kolayca söküp takabilecekleri pil tasarımlarıyla telefon satma zorunluluğu getiren yasalar, bu tür uygulamaların gelecekte sona ereceğini gösteriyor. Dolayısıyla, pili kasaya yapıştırılan telefonların, önümüzdeki bir veya iki yıl içinde tarihe karışması bekleniyor.

Editör: Vural Pars