ÖSYM Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından hazırlanan YKS Yükseköğretim Kurumları Sınavı oturumları kısa bir süre önce tamamlanmıştı. Oturumların 17-18 Haziran 2003 tarihinde tamamlanması ardından adaylar sonuçların hangi tarihte ve ne zaman açıklanacağını merak edip araştırmalar yapmaya başladı. Sizler için haberimizin devamında 2023 ÖSYM takvimine göre YKS sınav sonuç tarihi hakkında detaylı bilgileri ve konu hakkında merak edilenleri yazdık. Peki YKS 2023 ne zaman ve hangi tarihte açıklanacaktır? Sınava katılım sağlayan adaylar 17-18 Haziran 2023 tarihinde tamamlanan sınav sonuçlarının ne zaman duyurulacağı hakkında araştırmalar yapmaya başladı.

Trump'ın Kaldığı Florida'da Silah Sesleri Trump'ın Kaldığı Florida'da Silah Sesleri

Geri sayım 3 oturum da tamamlanacak olan YKS Yükseköğretim kurumları sınavı için devam etti ve gündemde sonuç tarihi yer aldı. 17-18 Haziran 2023 tarihinde tamamlanan YKS sınavında 3,5 milyondan fazla adayı ter döktü ve istedikleri üniversiteye gidebilmek için emek harcadı. Beklenen YKS sonuç tarihi ise ÖSYM tarafından 2023 takvimi ile paylaşıldı ve merak edilenler yanıtlandı. Yayınlanan takvime göre 20 Temmuz 2023 tarihinde YKS sınav sonuçlarının paylaşılacağı bilgisine ulaşıldı.

Bir süre önce Kahramanmaraş merkezi olarak yaşanan depremden etkilenen öğrenciler için ise bu sene YKS yerleştirmede yeni bir uygulamanın yapılacağı açıklandı ve konu hakkında detaylar paylaşıldı. Paylaşılan yeni uygulama kapsamında depremden etkilenen şehirlerde ikamet eden adaylara %25 ek kontenjan ayrıldığı bilgisine ulaşıldı. Diğer taraftan bu adayların kendi illerinde yer alan üniversitelere yerleştirildiği zaman genel kontenjanda herhangi bir eksiltmeye gidilmeyeceği ve ek kontenjanın farklı olarak ayrıldığı bilgisi aktarıldı.

6 Şubat 2023 itibarıyla buna göre OHAL kapsamındaki kentler ile beraber Sivas'ın Gürün ilçesinde ikamet etmekte olan adaylar adına kendi illerinde yer alan devlet üniversitelerinde merkezi yerleştirme ile öğrenci alan programların haricinde ek bir kontenjan verileceği bilgisi de adaylar ile paylaşılan durumlar arasında yer aldı.

Editör: Ecehan Acar