Tarım ve Orman Bakanlığı, bugün tarımsal destek ödemelerinin hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını duyurdu. Bu ödeme ile toplamda 5,5 milyar TL tarımsal destek ödemesi gerçekleştirilecek. Ödemeler, TC Kimlik numarasına göre sırasıyla yapılacak.

Bakan Kirişçi'den müjdeli açıklama 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, çiftçilerin hesaplarına bugün 5,5 milyar TL tarımsal destek ödemesi yapılacağını müjdeledi. Ayrıca, 2023 yılında tarımsal destekleme bütçesinin 57,6 milyar TL'ye ulaştığını ve bugünkü ödemenin desteklemelerin yüzde 56'sını oluşturan 32,4 milyar TL'nin çiftçilerin hesaplarına aktarıldığını belirtti.

Halkbank 5000 TL Kredi Verecek Halkbank 5000 TL Kredi Verecek

Desteklemelerin hayırlı olması temennisi 

Bakan Kirişçi, ödemenin hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulundu. Tarım sektörünün desteklenmesinin ülke ekonomisine katkı sağlayacağına ve çiftçilerin daha verimli üretim yapmasına yardımcı olacağına dikkat çekildi. Tarımsal destek ödemeleri, çiftçilerin üretimlerini arttırmasına, sektörün büyümesine ve ülke ekonomisine katkı sağlamasına yardımcı oluyor.

Tarımsal destek ödemelerinin önemi 

Tarımsal destek ödemeleri, çiftçilerin desteklenmesi ve tarımsal üretimin geliştirilmesi hedefleniyor. Bu ödemelerle birlikte, çiftçilerin daha verimli üretim yapması, sektörün büyümesi ve ülke ekonomisine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Editör: Vural Pars