Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Onur Önal tarafından yapılan açıklama, emekli adaylarına müjdeli bir haber getirdi. Mart ayının başından itibaren EYT başvurusu yapan ancak henüz maaş işlemleri tamamlanmayan emekli adaylarına, avans alabileceklerini duyurdu.

Meclisten geçen ve Resmi Gazete'de yayımlanan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi, 2 milyon 250 bin vatandaş için emeklilik yolunu açtı. Ancak bu sürecin ardından SGK, başvuruları tamamlayabilmiş değil.

SGK'nın başvuruların Mart ayı sonuna kadar tamamlanacağı açıklamasına rağmen sürecin yetişmemesi, on binlerce EYT'linin mağduriyet yaşamasına neden oldu. Ancak SGK Müşaviri Onur Önal'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım, bu mağduriyete çözüm olacak nitelikteydi.

Samsunspor'un Eski Teknik Direktörü Gheorghe Multescu Hayatını Kaybetti Samsunspor'un Eski Teknik Direktörü Gheorghe Multescu Hayatını Kaybetti

Önal, paylaşımında "EYT'den emeklilik müracaatında bulunup 90 gün geçtiği halde aylığınız bağlanmamışsa; 2018/38 sayılı genelgenin 9. maddesi gereği, SGK'ya yazılı müracaat edilmesi halinde, bağlanacak aylıklarından mahsup edilmek üzere avans ödemesi yapılır. Bayram öncesinde ihtiyacı olan EYT'liler müracaatı halinde alabilirler. Verilecek avans tutarı 25.000 TL'dir." ifadelerini kullandı.

SGK mevzuatına göre ödenecek avans tutarı, 3 asgari ücret olarak belirlenmiştir. Şu an için başvurularda verilecek net avans tutarı 25.500 TL olarak açıklanmıştır.

Bu duyuru, EYT emeklileri için sevindirici bir haber olmuştur. Bayram öncesinde ihtiyaç sahibi olan EYT emeklileri, SGK'ya başvurarak avanslarını alabilecekler. Bu ödeme, emekli adaylarının maddi durumlarını güçlendirerek bayram öncesi rahatlamalarını sağlayacak.

SGK'nın avans duyurusu, EYT emeklilerine yapılan bir destek olarak değerlendirilmekte ve emekli adaylarının mağduriyetlerini bir nebze olsun gidermektedir.

Editör: Vural Pars