Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre, memurlara bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak ve bu ödemeler 23 Haziran tarihinde hesaplara aktarılacak. Bu müjdeli haberle birlikte, emeklilerin ardından asgari ücretli ve memur çalışanlar da bayram ikramiyesinden faydalanacaklar.

Memurlara yönelik bayram ikramiyesi miktarı, tam 10.556 TL olarak belirlenmiştir. Bu beklenen haber, kamu çalışanları ve işçileri tarafından uzun bir süredir talep ediliyordu. Ayrıca, kamu işçilerinin kadroya geçmeleri sonucunda da bayram ikramiyesi ödemesi yapılacağı açıklandı. Kamu işçilerine ve kadroya geçen taşeron işçilere yapılan tediye ödemeleri de bayram öncesine çekilecektir. Tediye ödemeleri, Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılacak.

Emekli bayram ikramiyesi ödemelerinin başlamasının ardından, kamu çalışanları ve işçiler de bayram ikramiyesi taleplerinde bulunuyordu. Bu talepler sonucunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdeli haber verildi ve kamu çalışanlarına da bayram öncesinde ikramiye ödemesi yapılacağı duyuruldu. Tediye ödemelerinin miktarı da belirlendi ve en az 3.100 TL ile en fazla 10.556 TL arasında değişeceği belirtildi. Tediye ödemeleri, kamu işçilerinin brüt maaşlarına göre hesaplanacak.

Türkiye'nin Yabancı Kredi Borcu Temmuz'da Artış Gösterdi: 173 Milyar Doları Aştı Türkiye'nin Yabancı Kredi Borcu Temmuz'da Artış Gösterdi: 173 Milyar Doları Aştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla resmi gazetede yayınlanan kararname ile duyurulan ikramiye ödemeleri için tarihler de belirlendi. Bayram ikramiyesi ödemeleri 23 Haziran'da hesaplara aktarılacak ve ikinci taksit ise 18 Aralık'ta gerçekleşecek.

İlave tediye, kamu işçilerine maaşlarına ek olarak verilen bir tür ikramiye veya bonus ödemesidir. Bu ödeme, çalışanların performansı, çalışma süresi, görev yeri gibi faktörlere bağlı olarak belirlenebilir.

Memurlara bayram öncesi büyük ikramiye müjdesi, çalışanların ve ailelerinin bayram sürecinde maddi anlamda rahatlamasını sağlayacak. Bu müjdeli haberle birlikte memurlar, bayram coşkusunu daha da mutlu bir şekilde yaşayacaklar.

Editör: Vural Pars