Temmuz ayından bu yana artış gösteren sigara fiyatlarına ilişkin önemli bir düzenleme yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, sigaraya uygulanan nispi Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı yüzde 57’den yüzde 53,5’e indirildi. Bununla birlikte, paket başına alınan maktu vergi ise 5,7 TL’den 7,8 TL’ye çıkarıldı. Bu değişiklikle birlikte sigara fiyatlarının yaklaşık 2 lira düşmesi bekleniyor.

VakıfBank'tan Nakit İhtiyaçlar İçin Kaçırılmayacak Kampanya: 100.000 TL'ye Kadar Anında Kredi! VakıfBank'tan Nakit İhtiyaçlar İçin Kaçırılmayacak Kampanya: 100.000 TL'ye Kadar Anında Kredi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu düzenlemenin enflasyon üzerindeki olumsuz etkisini azaltmak amacıyla gerçekleştirildiğini açıkladı. Yeni düzenlemeyle, sigara fiyatlarındaki artışın daha sınırlı kalması ve mali çarpanın 5,2 liradan 4,4 liraya düşmesi öngörülüyor. Bu adım, sürekli zamlanan sigara fiyatları karşısında tüketicilere bir nebze rahatlama sağlamayı hedefliyor ve enflasyon üzerindeki baskıyı azaltmayı amaçlıyor.

Editör: Vural Pars