Son dakika beklenen oldu! SGK ve PTT tarafından herkese 1684,8 TL nakit! hemen alabilirsiniz! 65 yaş emekli aylığının ilk ödemesi, Türkiye genelinde herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubeleri tarafından daha sonraki ödemeler ise Türkiye genelindeki herhangi bir PTT şubeleri kanalıyla yapılmaktadır.  2022 sayılı Kanun uyarınca ödenen aylıklar bir hizmet veya prim karşılığı olamayıp sosyal yardım niteliğindedir. Bu aylıklar Mart, Haziran, Eylül, Aralık olmak üzere üçer aylık dönemler halinde ödenmektedir. 

Son yıllarda Türkiye'de, hükümet tarafından yapılan yardım ve desteklerde önemli artışlar gözlemleniyor. Özellikle pandemi dönemiyle birlikte ekonomik zorluklarla karşılaşan vatandaşlar için SGK ve valilik tarafından birçok yardım desteği veriliyor. Bu yardım ve destekler arasında en çok ilgi göreni ise 65 yaş aylığıdır.

65 Yaş Aylığı Nedir ve Kimlere Verilir?

65 yaş aylığı, 65 yaşını doldurmuş olan ve herhangi bir gelir sahibi olmayan vatandaşlara verilen bir yardım desteğidir. Bu yardım, vatandaşların maddi açıdan daha güvenceli bir hayat sürmelerine yardımcı olmak amacıyla verilmektedir. 65 yaş aylığına başvurabilmek için herhangi bir yerden gelirinin bulunmaması gerekmektedir.

Kimler Yardımdan Faydalanabilir?

Finansal açıdan güvencesi olmayan vatandaşlar, özellikle çocukları eğitim hayatını sürdüren aileler yardımlardan faydalanabilmektedir. Ayrıca yardımlar için yaşadığınız şehir de fark etmiyor. Türkiye'nin her ilinde 65 yaş aylığı başvurusu yapabilir ve yardım almaya hak kazanabilirsiniz.

Eyüpsultan'da Düğün Salonuna Saldırı: Patlayıcı Madde Atıldı, Silahlarla Kaçtılar Eyüpsultan'da Düğün Salonuna Saldırı: Patlayıcı Madde Atıldı, Silahlarla Kaçtılar

SGK ve Valilik Tarafından Verilen Diğer Yardım Destekleri

65 yaş aylığı dışında, SGK ve valilik tarafından birçok farklı yardım desteği de verilmektedir. Özellikle pandemi dönemiyle birlikte vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik destekler artırılmıştır.

  • İhtiyaç Sahiplerine Nakdi Yardım: İhtiyaç sahibi vatandaşlara SGK ve valilik tarafından nakdi yardım desteği verilmektedir. Başvuru sonrasında gerekli şartları sağlayan vatandaşlara yardım ödenmektedir.

  • Gıda Yardımı: Gıda ihtiyacı olan vatandaşlara SGK ve valilik tarafından gıda yardımı da sağlanmaktadır. Bu yardım, özellikle pandemi döneminde işsiz kalan ve maddi açıdan zorluk yaşayan vatandaşlara yönelik yapılmaktadır.

  • Eğitim Yardımı: Eğitim hayatını sürdüren çocuklara yönelik olarak SGK ve valilik tarafından eğitim yardımı da verilmektedir. Bu yardım, öğrencilerin eğitimlerine devam etmelerine ve maddi açıdan destek almalarına yardımcı olmaktadır.

haber24.com özel haber

Editör: Alp Eren