Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan açıklamaya göre, 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandık kurulu görevleri belirlendi. Kamuda görev yapan memurlar arasında merak konusu olan seçim görevlilerinin kimler olacağı ve görev yerlerinin ne zaman açıklanacağı sorgulanıyor. Seçim görevleri hakkında detaylı bilgi ise henüz açıklanmadı ancak görev yerlerinin 1 Mayıs itibariyle duyurulması bekleniyor.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimler için sandık görevlilerinin ücretleri ise henüz açıklanmadı. Ancak, ilçe seçim kurulu başkanı, seçim sandık kurulu başkanı, üyeleri ve memurları için Genel Bütçeden ücret ödeneceği belirtiliyor. Sandık kurulu görevlilerinin ücretleri, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’da belirtilen esaslara göre hesaplanıyor.

Resmi olarak açıklanmayan rakamlara göre, sandık kurulu görevlileri için öngörülen ücretler aşağıdaki gibidir:

Emeklilerin Maaşlarına Haciz Konulabilir mi? İşte Dikkat Etmeniz Gereken Özel Durumlar Emeklilerin Maaşlarına Haciz Konulabilir mi? İşte Dikkat Etmeniz Gereken Özel Durumlar

- Sandık Kurulu Başkanı: 1254 TL
- Sandık Memuru: 792 TL
- Partili Üye: 396 TL

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimler için atanacak olan sandık kurulu görevlilerinin görev yerleri ve görevlerine ilişkin detaylı bilgi, görevlilere resmi tebligatlar ve telefon mesajları yoluyla 3 Mayıs 2023 tarihine kadar bildirilecek. Görev belgeleri ise bu hafta sonu basılacak ve pazartesi gününden itibaren dağıtıma çıkarılacak.

Seçimlerin demokratik bir şekilde yapılabilmesi için sandık kurulu görevlilerinin titizlikle seçilmesi ve görevlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirmesi önem taşıyor. Seçimlerin adil ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesinde sandık kurulu görevlilerinin büyük bir rolü bulunuyor.

Editör: Vural Pars