Ülkede Rus ordusuna karşı Rus paralı asker grubu Wagner'in şefi Yevgeniy Prigojin'in Wagner güçlerini yok etmekle suçlaması ile kriz ortamı meydana gelmişti. Rus lider Putin ise yaşanan bu kriz sonrasında ilk defa konuştu ve dünya gündeminde yer aldı. Hainlerle karşı karşıya olduklarını ifade eden Putin, Wagner içindeki hainlerin silahlı isyan başlattığı yönünde sözler sarfetti. Wagner, dün gece saatlerinde kontrolünde olan bölgelerden ayrıldı ve Kremlin’den bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada Prigojin’e yönelik olarak açılmış olan ceza davasının kapanacağı belirtildi. Diğer taraftan Belarus’a Prigojin’in gideceği yönünde bilgiler de paylaşıldı. Peki krizde hangi olaylar yaşandı ve Rusya’da neler oluyor? Haberimizin devamında bir gün içinde çözülen kriz hakkında merak edilenleri yazdık.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarında 24 Haziran gecesinde aktif bir biçimde rol üstlendiği bilinen Rus paralı asker grubu Wagner ile Rus yöneticiler arasında iplerin kopma noktasına geldiğini gösteren bir açıklama yapıldı.

Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'a ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’ya karşı suçlamalarda bulunan Rus paralı asker grubu Wagner Kurucusu Yevgeniy Prigojin dikkat çekti. Wagner güçlerinin Rus ordusu tarafından yok edilmeye çalışıldığı ifade edildi.

Prigojin, dün gece saatlerinde ani bir biçimde önemli açıklamalarda bulundu ve birliklerinin Moskova’ya yürüyüşünü durdurduğunu söyledi. Bunun yanı sıra birliklerine Rostov’dan çekilmelerini emrettiğini de açıkladı. Prigojin’in, Belarus’un aracılık ettiği bir anlaşma uyarınca Rusya’dan ayrılarak Belarus’a taşınmayı kabul ettiği yönünde bilgilere ulaşıldı.

Tunceli Pülümür’de 4.1 Şiddetinde Deprem: Prof. Dr. Naci Görür’den Açıklama Tunceli Pülümür’de 4.1 Şiddetinde Deprem: Prof. Dr. Naci Görür’den Açıklama

Progojin’in anlaşma uyarında suçlamalar ile karşı karşıya kalmayacağı da dikkat çeken bir bilgi oldu. Bir açıklamada bulunan Prigojin, Rus kanının dökülmesini engellemek istediğini açıkladı. Artık kan dökülebilecek anın geldiğini ifade eden Prigojin, sorumlulukların bilincinde bir şekilde konvoyların geri çevrilerek saha kamplarına plana göre geri dönecekleri yönünde ifadeler kullandı.

Editör: Ecehan Acar