Rusya Merkez Bankası, faiz oranını yüzde 18’den yüzde 19’a yükseltti. Kommersant’ın aktardığına göre, bankanın bu adımı, ekonomik büyümenin yavaşlamasına ve enflasyonist baskıların yüksek seviyelerde kalmasına yanıt olarak geldi. Merkez Bankası, enflasyonu düşürmek için uzun süreli sıkı para politikasına ve bu politikanın daha da sertleştirilmesine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Merkez Bankası’nın basın bülteninde, yıllık enflasyonun %6,5–7,0 aralığının üzerinde gerçekleşmesinin muhtemel olduğu ifade edildi. Ayrıca, dezenflasyon sürecini yeniden başlatmak için ek para politikası sıkılaştırmalarının gerekli olduğu vurgulandı. Banka, 2025 yılı için yıllık enflasyon tahmininin %4,0–4,5 aralığında olacağını ve sonrasında %4 civarında seyredeceğini öngörüyor.

Denizbank’tan Özel Kredi Fırsatı: 55.000 TL’ye Kadar Hızlı Onay ve Esnek Vade Seçenekleri! Denizbank’tan Özel Kredi Fırsatı: 55.000 TL’ye Kadar Hızlı Onay ve Esnek Vade Seçenekleri!

Ağustos ayında yıllık fiyat artışı %7,6 olarak gerçekleşti ve 9 Eylül itibarıyla yıllık enflasyonun %9,0 olması tahmin ediliyor. Merkez Bankası, enflasyonist baskıların yüksek seyrettiğini ve şu an için bir düşüş eğilimi göstermediğini belirtti. Ayrıca, 2024 yılının ikinci çeyreğinde Rus ekonomisinin büyümesinde yavaşlama gözlemlendiği, bunun iç talepteki soğumadan ziyade arz tarafındaki kısıtlamalar ve dış talepteki düşüşle ilgili olduğu ifade edildi.

Editör: Vural Pars