PTT'nin duyurusuna göre, emekli maaşını PTT'den alanlara 20.000 TL'ye kadar %2,69 başlangıç faiz oranıyla kredi imkanı sunulmaktadır. Bu krediyle emekliler, acil ihtiyaçlarını ertelemeden karşılayabilirler. Faiz oranları ise %2,69 ile %4,49 arasında değişmektedir.

Eyüpsultan'da Düğün Salonuna Saldırı: Patlayıcı Madde Atıldı, Silahlarla Kaçtılar Eyüpsultan'da Düğün Salonuna Saldırı: Patlayıcı Madde Atıldı, Silahlarla Kaçtılar

Ayrıca, PTT'nin N Kolay Kredi Kampanyası kapsamında emeklilere 70.000 TL'ye kadar ihtiyaç kredisi sağlanmaktadır. Bu kredi kampanyasında, tahsis edilen kredi miktarının binde beşi oranında bir kredi tahsis ücreti alınmaktadır. PTT'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, bu kampanya 80 yaşına kadar olan ve emekli maaşını PTT'den alan emekliler tarafından kullanılabilmektedir.

Emekli kredi programının ayrıntıları ise PTT'nin Aktif Banka ile gerçekleştirdiği işbirliğiyle ortaya çıkmıştır. Emekli maaşını PTT'den alanlar, %4,19 başlangıç faiz oranı ve 36 ay vade seçeneğiyle 50.000 TL'ye kadar kredi alabilmektedir. Bu koşullar altında, aylık kredi taksit miktarı 2.415 TL olarak belirlenmiştir.

PTT'nin düşük faizli kredi kampanyaları, bankaların kredi verme konusundaki çekingenliğine rağmen emeklilere maddi destek sağlama konusundaki kararlılığını göstermektedir. Özellikle seçim öncesi dönemde belirsizlik yaşayan kredi alıcıları için PTT'nin bu adımı, acil nakit ihtiyacını karşılamak için alternatif bir yol sunmaktadır.

Editör: Vural Pars