Halkbank müjde olarak duyurdu. Emekli, asgari ücretli, ev hanımı, özel sektör çalışanı… Her gelir grubu için yıl içinde farklı kampanyalar uygulayarak bütçeyi destekleyen Halkbank bu kez 17 farklı meslek için geçerli olacak faizsiz 50.000 TL kredi kampanyasını duyurdu.

Ekonomik olarak zor durumda olan dar gelirlileri bir nebze olsun rahatlatacak bu özel kredi paketi için başvuru şartları belli oldu.

HALKBANK 500 BİN TL FAİZSİZ KREDİ PAKETİ NEDİR?

62b2e414136acf48a958177c

Halkbank 50.000 TL kredi destek paketi kapsamında sunduğu faizsiz nakit için resmi internet sitesi üzerinden şu açıklamayı yaptı: “Kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren ve esnaf vergi muafiyet belgesi sahibi girişimciler azami kredi limiti 500.000 TL'dir” açıklaması yapıldı.

Kaybolmaya yüz tutmuş meslek kollarında çalışmasını sürdüren tüm girişimciler 500.000 TL'ye kadar faizsiz destek kredisinden yararlanabilecek. Bankanın vurguladığı kaybolmaya yüz tutan o meslek grupları neydi? sorusu Halkbank tarafından yapılan açıklama ile yanıt buldu.

HALKBANK İLE FAİZSİZ 500 BİN TL KREDİ ALABİLECEK İŞTE O MESLEKLER!

Esnaf Vergi Muafiyet belgesi bulunan tüm esnaf ve sanatkarlar 17 meslek grubu içinden herhangi birinde yer alıyorsa %100 faiz indirimli kredi kullanabilecek. Kaybolmaya yüz tutan o meslek grupları sanatsal ve kültürel açıdan gelişmeyi sağlayan, özellikle geleneklerin gelecek nesillere taşınabilmesini sağlayacak mesleklerden oluşuyordu. Halkbank'ın faizsiz kredi ile desteklediği  işte o mesleklerden bazıları:

Kira Gelirleri Mercek Altında: Hazine’den Yeni Denetim Süreci Kira Gelirleri Mercek Altında: Hazine’den Yeni Denetim Süreci

“Lüle ve oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, kaşıkçılık, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, el dokuma işleri, oyacılık, semercilik, yazmacılık, çini ve çömlek yapımı, bakır işlemeciliği, bastonculuk, yorgancılık, yemenicilik, keçecilik ve benzeri…”

Maliye Bakanlığı tarafından kabul gören tüm bu meslek çalışanları; Esnaf Vergi Muafiyet belgesi ile birlikte bankaya başvurulduğunda %100 faiz indirimli kredi desteğinden yararlanacak.

Editör: Ertuğrul Kıyı