Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verilerini 3 Mayıs Çarşamba günü açıklayacak. Mart ayında aylık bazda %2,29 artan TÜFE'nin yıllık enflasyonu ise %50,51 olarak kaydedilmişti. 

Enflasyon Verileri Merakla Bekleniyor

Türkiye ekonomisi için önemli bir gösterge olan enflasyon verileri, merakla bekleniyor. Nisan ayı TÜFE verilerinin açıklanması ile birlikte, yılın dördüncü enflasyon rakamları ortaya çıkacak. Ocak ayında %6,65, Şubat ayında %3,15, Mart ayında %2,29 oranında artan TÜFE verilerine göre, Nisan ayı rakamlarının da yüksek çıkması bekleniyor.

Merkez Bankası Tahminlerini Sabit Tutmuştu

Halkbank 5000 TL Kredi Verecek Halkbank 5000 TL Kredi Verecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, en son yayımladığı enflasyon raporunda 2023 sonu enflasyon tahminini %22,3, 2024 yıl sonu tahminini ise %8,8 olarak açıklamıştı. TÜFE verilerinin açıklanmasının ardından, Merkez Bankası'nın tahminlerinde bir değişiklik olup olmayacağı da merakla bekleniyor.

Nisan ayı TÜFE verileri ile birlikte, Türkiye ekonomisinin en önemli sorunlarından biri olan yüksek enflasyon konusu yeniden gündeme gelecek. Enflasyon verilerinin, para politikalarına ve ekonomiye dair alınacak kararlara yön vermesi bekleniyor.

Editör: Vural Pars