Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara yönelik destek ödemelerine devam etmektedir. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 18 yaş üstü ve 55 yaş altı milyonlarca vatandaşa destek ödemesi yapılacağı duyurulmuştur. Bu destek ödemeleriyle vatandaşların refah düzeyinin artırılması hedeflenmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın açıklamasına göre, herhangi bir işte çalışmayan ancak çalışabilecek durumda olan vatandaşlara destek ödemesi yapılacaktır. Bu destek ödemesinden faydalanmak isteyen vatandaşların belirli şartları sağlaması gerekmektedir.

Destek ödemesi için başvuru yapan vatandaşlara aylık olarak 3.336 TL tutarında ödeme yapılacaktır. Ancak destek ödemesinden faydalanmak için öncelikle Türkiye İŞ Kurumu (İŞKUR) üzerinden bir iş başvurusu yapılması gerekmektedir.

İŞKUR üzerinden iş başvurusu yapan ve sosyal güvenceli bir işte çalışan vatandaşlar, destek ödemesinden faydalanabileceklerdir. Ayrıca, Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgisi ve SGK kayıtlarının incelenmesi sonrasında destek ödemeleri hesaplara yatırılacaktır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ödemelerin şartların sağlanması halinde 60 gün içerisinde hesaplara yatırılacağı belirtilmiştir.

Okula Dönüş Alışverişlerinde Öğrenciler için Hazırlık Rehberi Okula Dönüş Alışverişlerinde Öğrenciler için Hazırlık Rehberi

Bu destek ödemeleriyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara ekonomik zorluklar döneminde destek sağlanması ve yüklerinin hafifletilmesi amaçlanmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bu adımı, ihtiyaç sahibi vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik önemli bir destek olarak değerlendirilmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara yönelik yapılan destek ödemeleriyle birlikte vatandaşların maddi durumlarının iyileştirilmesi hedeflenmektedir. Bu destek ödemelerinin devam etmesi, vatandaşların ekonomik sıkıntılarını bir nebze olsun hafifletmeye yardımcı olacaktır.

Editör: Vural Pars