Bitcoin'de Potansiyel Ralli Sinyalleri: Hashrate ve Fiyat Ayrışması! Bitcoin'de Potansiyel Ralli Sinyalleri: Hashrate ve Fiyat Ayrışması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bir televizyonunda yaptığı röportajda EYT'lilerin emeklilik başvurularına öncelik verildiğini ve yaklaşık 1 milyon kişinin ilk maaşını aldığını açıkladı. Bakan Bilgin, bu kişilerin prim gün sayılarına ve hak etme günlerine göre işlem yapıldığını belirtti. Ayrıca, deprem bölgesinden başvuru yapanların öncelikli olarak değerlendirildiğini ve bu süreçte 120-130 bin kişinin emeklilik başvurusunun kabul edildiğini söyledi.

Bakan Bilgin, EYT başvurularında bir yığılma olmadığını da vurgulayarak, SGK'nın hizmet birleştirmelerini yaptığını ve uygun zamanda dosyaların değerlendirildiğini belirtti. Toplam başvuru sayısının 1 milyon 700 bin civarında olduğunu ifade eden Bakan Bilgin, bazı kişilerin prim gün sayılarının eksik olduğunu ve diğer şartları sağlamadıklarını dile getirdi. Ancak diğer şartların değerlendirildiğini ve standart işlemlerle kısa sürede tamamlanacağını da sözlerine ekledi.

Bakan Bilgin, SGK personelinin bu süreçte büyük bir hazırlık yaptığını ve gecelerini gündüzlerine kattıklarını ifade ederek, TBMM'nin de fazla mesailerini artırdığını belirtti. Bu sayede, 1 milyona giden rakamın yakalandığını ve gecikenlerin de endişe etmemeleri gerektiğini söyledi.

Son olarak, Bakan Bilgin, EYT başvurularının hızlı bir şekilde cevaplandığını ve mayıs ayı içinde tüm başvuruların cevaplandırılacağını da vurguladı.

Editör: Vural Pars