Bosna Hersek'in Kalesija kentinde evinde ölü bulunan eski milli basketbolcu Asım Pars, düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Atik Camisi'nde gerçekleştirilen cenaze törenine Pars'ın ailesi, yakınları ve basketbol camiasından birçok arkadaş katıldı.

Trabzonspor’un Yeni Yıldızı Dragus, Gaziantep’te Kayıp! Trabzonspor’un Yeni Yıldızı Dragus, Gaziantep’te Kayıp!

1992 yılında Bosna Hersek'in Sloboda takımında kariyerine başlayan eski milli basketbolcu Nedim Dal, Asım Pars ile kardeş gibi olduklarını belirterek, "Hiç düşmanı olmadı. Kariyeri, karakteri ve davranışları için olumsuz bir şey duyamazsınız." dedi. Diğer bir eski takım arkadaşı Amir Delalic ise Pars'ın ölüm haberine büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

1976 doğumlu Asım Pars, Bosna Hersek'teki savaş sırasında Türkiye'ye göç etmiş ve burada Galatasaray, Tuborg Pilsener, Ülkerspor, TOFAŞ, Fenerbahçe, Efes Pilsen, Pınar Karşıyaka, Türk Telekom, Mersin Büyükşehir Belediye ve Erdemirspor gibi önemli takımlarda forma giymiştir. 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye Milli Takımı'nın kadrosunda yer alan Pars, unutulmaz bir sporcu olarak hatırlanacak. Başta basketbol camiası olmak üzere birçok kişi, Pars'a sayısız başsağlığı mesajı gönderdi.

Editör: Vural Pars