Emeklilik yaşını geri çekerek erken emekli olmak isteyenler için bazı fırsatlar bulunuyor. SGK tarafından açıklanan şartlara göre, belirli durumlarda 48 yaşına kadar erken emeklilik mümkün hale geliyor. Bu şartlar kadınlar ve erkekler için farklılık göstermektedir. İşte, erken emeklilik için 6 yıl öne çekme formülü!

Memur Maaşlarına Ek İkramiye! 2 milyon memura müjde Memur Maaşlarına Ek İkramiye! 2 milyon memura müjde

5510 sayılı kanun kapsamında vatandaşlara sunulan fırsatlar, erkekler için askerlik borçlanması, kadınlar için ise doğum borçlanması olarak karşımıza çıkmaktadır.

Erken emeklilik için askerlik süresini geri çekebilmek için, askerliğin sigortadan önce yerine getirilmiş olması gerekmektedir. Böylece, işe girdiğiniz tarih askerlik süresince geriye doğru sayılmaktadır.

Askerliğini sigortadan önce er veya erbaş olarak tamamlayan kişiler, öncelikle işe giriş tarihlerine dikkat etmelidir. Bu tarihten geriye doğru kaç ay gittiklerinde yaş şartı değişiyorsa, o kadar günü borçlanarak emeklilik yaşını öne çekebilirler. Bazı durumlarda 1 gün bile borçlanma, 1 yıl kazandırabilmektedir. Örneğin, 24 Kasım 1995 tarihinde sigortalı olan bir kişi 56 yaşında emekli olurken, 23 Kasım 1995 tarihinde sigortalı olan bir kişi 55 yaşında emekli olabilmektedir.

Erken emeklilik için bu şartlara dikkat etmek ve gerekli borçlanmaları yapmak, çalışma hayatından daha erken ayrılarak emekli olma imkanı sunmaktadır. Ancak her bireyin durumu farklı olduğu için kişisel emeklilik danışmanlarından destek almak ve detaylı bilgi edinmek önemlidir.

Editör: Vural Pars