Ülkemizde enflasyonun hızla yükselmesi nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması adına yapılan ara zamlar, temmuz ayında maaşların yeniden değerlendirilmesini sağlayacak. Peki, temmuz ayında memur maaşları ne kadar olacak? İşte en düşük ve en yüksek maaş beklentileri...

CUMHURBAŞKANI'NDAN MAAŞ ZAM MÜJDESİ

Milyonlarca asgari ücretli, emekli ve memur vatandaşlar, temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte ara zam için heyecanla beklemeye başladı. Enflasyonun sürekli yükselişi karşısında vatandaşları mağdur etmemek adına temmuz ayı işaret edilerek ara zam yapılması planlanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına göre, en düşük memur maaşı kamu işçisi maaşından daha düşük olmayacak. Memur vatandaşlar, "2023 temmuz ayında en düşük ve en yüksek memur maaşı ne kadar olacak?" sorusunu araştırmaya başladı.

YÜZDE 85 ZAM BEKLENTİSİ

Marmaris Belediyesi satış sürecinde şeffaf mı? Marmaris Belediyesi satış sürecinde şeffaf mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesinde yaptığı açıklamalara göre memur maaşlarına yüzde 85 oranında bir zam yapılması bekleniyor. Erdoğan, temmuz ve ocak aylarında memur maaşlarına zam yapıldığını ve refah payının da eklendiğini belirtti. En düşük memur maaşının temmuz ayıyla birlikte refah payı dahil 22 bin TL olacağını açıkladı.

ASGARİ ÜCRETTE ARTIŞ BEKLENTİSİ

Temmuz ayında en düşük memur maaşının 22 bin TL olması beklenirken, hesaplamalara göre yüzde 85 oranında bir artış gerekiyor. Şu anda 11 bin 848 TL olan en düşük memur maaşı, yüzde 85 artışla 22 bin TL'ye yükselecek.

Editör: Vural Pars