5-10 Bin TL ödeme! TC kimlik numarasına göre anında hesaplarda! 5-10 Bin TL ödeme! TC kimlik numarasına göre anında hesaplarda!

Türkiye'deki milyonlarca emekliyi heyecanlandıran haberler geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekliye refah payı konusunda detayları paylaştı. Öte yandan seyyanen zam konusunda da birçok detay gün yüzüne çıktı.

1 Mayıs'ta Emekli ve Memura Müjde Bekleniyor

Memur ve emekliler, heyecanla 1 Mayıs'ı beklemeye başladı. 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ücretlere yönelik yeni bir müjde verilmesi hedefleniyor. Memur-Sen Genel Kurulu'na katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, emekli ve memur maaşlarına yönelik sevindirici haberler vermesi bekleniyor.

Seyyanen Zam ve Refah Payı Bekleniyor

Seyyanen zam durumu, enflasyon farkı ve yüzde 25-30'luk bir artış konusunda beklentiler artmış vaziyette. Yeni formüller arasında düşük maaş alan memurlara ve emeklilere seyyanen zam verilmesi bulunuyor. Böylece memur emeklilerinin de yararlanabileceği şekilde maaşlara 2 bin TL ile 3 bin TL arasında bir artış yapılması öngörülüyor. Ayrıca, emeklilere yönelik refah payı çalışmalarına da hız verildi.

2023 Temmuz Ayı Emekli Maaş Zammı Ne Kadar Olacak?

3 Mayıs'ta TÜİK'in Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla bir veri daha netleşecek. Bu sayede sadece 2 aylık veriler beklenecek. Henüz rakamlar netleşmese de emekli maaşlarına 3 aylık verilere göre yüzde 12,52 oranında bir zam netleşmiş durumda.

Özetle, emekli maaşlarına 2-3 bin TL arasında seyyanen zam ve refah payı gündemde. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda yapacağı açıklamalar ve 3 Mayıs'ta açıklanacak enflasyon rakamları sonrasında, emeklilerin ne kadar zam alacakları netleşecek.

Editör: Vural Pars