Döviz alacak olanlar bu habere dikkat yeni bir karar daha alındı. Kimlikle döviz satın alacak olanlar için 5 bin Amerikan doları sınırı getirildi. Yaşanan bu sıcak gelişme ise gündemde tartışmalara neden oldu. Kimlik kartı ile döviz alım ve satımlarında yeni bir limit getirildiği açıklandı. Borsa ve döviz piyasalarında yaşanan bu gelişme sıcak bir haber olarak dikkat çekti. Döviz alış ve satış işlemlerinde kimlik zorunluluğuna ait olan limit tamı tamına 5 bin Amerikan doları olarak belirlenerek açıklama yapıldı.

Kimlikle Döviz Alışverişlerine Yeni Bir Sınır Getirildi
 
İnsanlar birikimlerini çeşitli para birimleri ile değerlendirmeye devam ederken çok çarpıcı bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı. Yeni sınır ise beş bin Amerikan doları olarak belirlendi. Kimlikle döviz almak isteyenlere yeni bir sınır getirildiği açıklandı. 5 bin Amerikan doları belirlemesi yapıldı. Döviz alım satımında kimlik zorunluluğuna ait olan yeni bir düzenleme kararı alındığı ortaya çıktı. Bu karara göre ve yeni limitle beraber belirlenen sınır 5 bin Amerikan doları oldu. Kimlikle döviz almak ya da satmak isteyenler beş bin Amerikan dolarına sahip olacak. Limit bu rakamlar bazında belirlendi.

Kimlikle Dövize Yatırım Yapacak Olanlar İçin Son Dakika Gelişmesi Yaşandı
 
Vergi kimlik numarası ile çok sayıda işlem kolay bir şekilde yapılıyor. Bu konu ile ilgili olarak ise yepyeni bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı. Gelir idaresi Başkanlığı önceki dönemlerde 3 bin Amerikan doları olan sınırın beş bin Amerikan dolarına çıkarıldığını açıkladı. Döviz alım ve satımlarında alınan bu kararı Gelir İdaresi Başkanlığı açıkladı. Bu karar ise yasal olarak ta geçerli olacak. Yeni alınan bu son dakika karar Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan yapılan açıklama ile duyuruldu.

Gelir Esaslı Faturalar Geliyor: 1 Milyon Abone Daha Fazla Ödeme Yapacak Gelir Esaslı Faturalar Geliyor: 1 Milyon Abone Daha Fazla Ödeme Yapacak

Türk Lirasının Değerinin Arttırılması İçin Yeni Bir Karar Alındı Limitte Artışa Gidildi

Yaşanan son dakika gelişmesi ile birlikte döviz alış ve satışlarında yeni bir karar alındığı açıklandı. Alınan karara göre ise efektif anlamda döviz alış ve satış işlemlerinde yeniliğe gidildi. Aynı zamanda firmaların müşterileriyle yapacakları ön sözleşmelerde işlem ve sözleşmeleri yapmadan önce vergi kimlik numarası tespit etme adına da yeni bir karar verildi. Bununla birlikte de kullanma zorunluluğuna ait olan sınırın 3 bin Amerikan dolarından 5 bin Amerikan Dolarına çıkarıldığı belirtildi. Alınan karar ise temmuz ayında başlayacak. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından da konuya dair bir bildiri yayınlandı. Döviz alım ve satışlarında alınan bu karar geçerli olacak.

Döviz Alış ve Satışlarında Radikal Bir Karar Daha Alındı Gelir İdaresi Açıkladı
 
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından dövize dair oldukça önemli ve radikal bir karar alındığı açıklandı. Alınan bu kararla birlikte kimlikle döviz alım ve satışları için belirlenen 3 bin Amerikan doları için 5 bin sınırı getirildi. Gelir İdaresi Başkanlığı konuya dair bu yönde açıklamalarda bulunarak yatırımcıları da uyarmış oldular. Döviz piyasalarını da hareketlendiren bu gelişme sıcak haber olarak yansıtıldı. Alınan bu kararın ise Türk lirasının değerlenmesine de etki edeceği bekleniyor. Döviz alış ve satışlarında geçerli olması planlanan karar ekonomi alanında da değişiklikler yaşanmasına neden olacak. Yeni karar bu sistemler ile çalışacak.

Editör: Berkay Keskin