Eyüpsultan'da Düğün Salonuna Saldırı: Patlayıcı Madde Atıldı, Silahlarla Kaçtılar Eyüpsultan'da Düğün Salonuna Saldırı: Patlayıcı Madde Atıldı, Silahlarla Kaçtılar

Hakan Fidan Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklamalar sonrasında yeni Dışişleri Bakanı olarak atandı ve günün en çok konuşan isimleri arasında yer buldu. Sizler için haberimizin devamında yeni Dışişleri Bakanı olan Hakan Fidan'ın hayatı ve biyografisi hakkında detaylı bilgileri yazdık. Daha önce hangi görevlerde bulunduğu ile merak konusu olan Hakan Fidan'ın eğitim gördüğü okullar da araştırıldı. Yeni dönem kabine isimlerini açıklayan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni Dışişleri Bakanı'nın da Hakan Fidan olduğunu ifade etti. Vatandaşlar tarafından Hakan Fidan hayatı ve biyografisi günün en çok konuşulan konuları arasında yer buldu ve Fidan’ın kariyeri merak edildi.

Hakan Fidan yeni kabinenin açıklaması ile beraber öne çıkan isimler arasında yer aldı ve kariyer hayatında yer alan önemli başarılar ile adından söz ettirdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni Dışişleri Bakanı olarak görev alan Hakan Fidan kaç yaşında ve nereli olduğu ile ilgili de dikkat çekti. Ankara'da 1968 yılında hayata gözlerini açan Hakan Fidan Kara Kuvvetleri Muharebe Okulu ve Kara Kuvvetleri Dil Okulu mezunu olarak ilgi topladı.

1986 yılından 2001 yılına kadar Türk Silahlı Kuvvetleri'nde astsubay olarak görev alan Hakan Fidan KK Dil Okulu'nda ve KK Muhabere Okulu’nda eğitim almış bir isim olarak gündemde yer aldı. Daha sonra kendi isteği ile askerliği bırakan Fidan Meryland Üniversitesi'ne bağlı olan University of Maryland University College'de lisans derecelerini Yönetim Ve Siyaset Bilimi alanında gerçekleştirmiştir. Yüksek lisansını ise Bilkent Üniversitesi'nde Dış Politikada İstihbaratın Yeri isimli tezi ile gerçekleştirilen Hakan Fidan doktorasına aynı üniversitede 2006 yılında tamamladı.

Milli İstihbarat Teşkilatı müsteşar yardımcılığını 15 Nisan 2010 tarihinde getirilen Hakan Fidan MİT Müsteşarlığı görevini ise bu şekilde Türkiye Cumhuriyeti'nde en genç müsteşarı olarak adından söz ettirmiştir. Fidan, Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamış olduğu karara göre 3 Haziran Cumartesi gününde Dışişleri Bakanlığı görevine atanmıştır.

Editör: Ecehan Acar