Tarım ve Orman Bakanlığı, iki yıldır ekilmeyen tarım arazilerini kiralamaya başlıyor. Yeni düzenleme, toprak sahiplerine düzenli kira geliri sağlarken arazilerin verimli kullanılmasını amaçlıyor.

Bakan Şimşek'ten Önemli Açıklamalar: Vergi Artışı Gündemde Değil Bakan Şimşek'ten Önemli Açıklamalar: Vergi Artışı Gündemde Değil

İlk kiralama süreci, 1 Ekim’de yapılacak ve bu tarihte işlenmeyen arazilere ilişkin liste de açıklanacak. Ekim ayında başlayacak ilk kiralama döneminde, tarım arazilerinin kira bedelleri benzer arazilerle karşılaştırılarak belirlenecek. Arazi kiralama talepleri, il müdürlüklerine yapılacak başvurularla değerlendirilecek ve en yüksek teklifi veren kişi kiralama hakkı kazanacak. Kiralama sürecinde, bakanlık tarafından belirlenen kamu bankasında açılan üç aylık vadeli hesaplarda kira bedelleri nemalandırılacak.

Bu uygulama, hem tarım arazilerini ekonomiye kazandıracak hem de toprak sahiplerine mali destek sağlayacak. Kiralanan araziler tarımsal desteklerden de yararlanabilecek.

Editör: Vural Pars