Kripto para piyasasında her geçen gün yeni iddialar ortaya atılmaya devam ediyor. Şimdi ise Bitcoin (BTC) fiyatının beklenenden düşük kalmasının ardında yatan nedenlere dair çarpıcı bir teori gündeme geldi. X platformunda yayılan iddiaya göre, kripto para borsası Coinbase, dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’ın ETF’si için satın almak istediği Bitcoin’leri sağlamıyor. Bunun yerine, BlackRock’a daha sonra sağlanmak üzere bir “BTC hakkı” veriliyor, yani IOU (I Owe You) yöntemiyle işlem yapılıyor. Bu durumun, gerçek satın alım gerçekleşmediği için BTC fiyatını baskılayabileceği öne sürülüyor.

Bu suçlamaların arkasında yatan mantık, BlackRock’ın gerçek Bitcoin alımları yerine borçlanma yoluyla büyük miktarlarda Bitcoin satın alması halinde, piyasa üzerindeki talep baskısının azalabileceği yönünde. Bu da, gerçek Bitcoin’in büyük miktarlarda alınıp piyasadan çekilmesi durumunda fiyatların yükselebileceği seviyeye ulaşmasını engelliyor. Teori, fiyatların yapay olarak düşük tutulduğu bir piyasa manipülasyonuna işaret ediyor.

Altında Tarihi Zirve: 2.590 Doları Gördü! Altında Tarihi Zirve: 2.590 Doları Gördü!

Ancak, bu iddialar henüz doğrulanmış değil. Bitcoin fiyatının baskılanma nedeni olarak, ABD ekonomisinin yaşadığı resesyon tehlikesi de gündemde.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Editör: Vural Pars