Milyonlarca kişinin yakından takip ettiği emekli maaşı ve bayram ikramiyelerinin ne zaman yatacağı belli oldu. Çalışma Bakanlığı açıklama yaptı. Açıklamanın detayları merak konusu oldu. İşte detaylar…

Kurban Bayramı’ nın yaklaşması ile binlerce emekli maaşı ve bayram ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağını yakından takip ediyor. Konu ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ nın yaptığı açıklama merak konusu oldu. Açıklamanın detayları haberimizde yer almaktadır. 

Çalışma Bakanlığı Açıkladı!

Kurban Bayramı, Müslümanlar tarafından Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerini kapsamaktadır. Zilhicce ayının dokuzuncu günü de arife olarak bilinmektedir. Ayrıca Kurban Bayramı, İslam Aleminin her sene Mekke’ de hac farizasını gerçekleştirme zamanı olduğunu da ifade edebiliriz. 
Kurban Bayramı, nüfusunun büyük çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu ülkelerde dini bayram olarak kutlanır ve resmi tatil olarak ilan edildiğini belirtebiliriz. Bu bağlamda Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı ile birlikte İslam dininin en önemli iki bayramlarından olduğunu söyleyebiliriz.

Kurban’ ın anlamına baktığımız zaman “Ana madde: İslam'da kurban, İslam dini terimi olarak Kurban, Allah’a yaklaşmak ve Allah rızasına ermek niyetiyle kesilen, kurban edilen, hayvan demektir. Kur'an'da geçen İbrahim peygamber ve oğlu İsmail ile ilgili kıssadan yola çıkarak, kurban kavramı, çok daha genel bir adanmışlığı, Allah için bireyin her şeyini feda edebilecek olmasını, Allah'a teslimiyeti ve ona karşı şükür içinde olmayı ifade etmektedir. Kur'an'da Hac Suresinde bu konuda bir ayet vardır” şeklinde tanımlandığını ifade edebiliriz. 

VakıfBank'tan Nakit İhtiyaçlar İçin Kaçırılmayacak Kampanya: 100.000 TL'ye Kadar Anında Kredi! VakıfBank'tan Nakit İhtiyaçlar İçin Kaçırılmayacak Kampanya: 100.000 TL'ye Kadar Anında Kredi!

Emekli Maaşı ve Bayram İkramiyeleri Yattı Mı?

Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağı herkes tarafından merak edilmektedir. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her ay açıklanan enflasyon rakamlarının maaşlara yapılacak zam oranlarını belirleme açısından önem arz ettiğini ve yakından takip edildiğini ifade edebiliriz. Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranlarının netleşmesi için son altı ayın enflasyon rakamları ve refah payının netleşmesi gerekmektedir. Dolayısı ile 3 Temmuz 2023 tarihinde TÜİK tarafından açıklanacak haziran ayı enflasyon rakamlarının ardından memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammın netleşeceğini ifade edebiliriz. 

Temmuz 2023 tarihinde yapılacak zam oranının binlerce kişi tarafından yakından takip edilip araştırıldığını ifade etmekle beraber yapılan resmî açıklamaların da incelendiğini belirtebiliriz. Bununla birlikte emeklilierin merakla beklediği bayram ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağı da en çok sorulan sorular arasında yer aldı. Hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamaların detayları merak konusu oldu.

İslam dininin en önemli bayramlarından olan Kurban Bayramının yaklaşması ile gözler yatırılacak emekli maaşına ve bayram ikramiyesine çevrilmiş durumda. Bu bağlamda yapılan açıklamaların binlerce kişi tarafından yakından takip edildiğini ifade edebiliriz. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram ikramiyeleri ve emekli maaşları ile ilgili olarak Kurban Bayramı’ ndan önce yatırılacağını belirtti. Öte taraftan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı söz konusu takvimi yayımladı. Açıklanan takvime baktığımız zaman “ Ödeme günü 17 ve 18 Haziran olanların 17 Haziran'da, 19-20 Haziran olanların 17 Haziran'da, 21-22 Haziran olanların 19 Haziran'da, 23-24 Haziran olanların 20 Haziran'da, 25-26 olanların 21 Haziran” şeklinde olduğunu görüyoruz. 
Emekli maaşlarının ve bayram ikramiyelerini alacak kişilerin bu tarihlere dikkat etmesi gerekmektedir. Bu bağlamda vatandaşlar belirlenen tarihlerde emekli maaşlarını ve bayram ikramiyelerini alabileceklerdir. Dolayısı ile belirtilen tarihler içerisinde emekli maaş ve bayram ikramiyelerinin yatırılacağını ifade edebiliriz.

Editör: Berkay Keskin