Dün bir basın toplantısı düzenleyen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çankaya Köşkü'nde önemini açıklamalara imza attı. Türkiye Yüzyılı’nın yeni kabinesini ve cumhurbaşkanı yardımcısını açıklayan Recep Tayyip Erdoğan günün en çok konuşulan konusu hakkında merakları giderdi. Program, Çankaya Köşkü'nde gerçekleşirken Erdoğan da Türkiye’nin yeni kabinesini açıklayarak dikkatleri üzerinde topladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında önemli ifadeler kullanarak açıklamalarına başlayan Erdoğan seçim sürecinin demokrasiye güç kattığını belirtti ve bu süreci tamamladıklarını da söyledi. Seçimlerin Türkiye tarihinde ülkeye ve Türk milletine hayırlı olmasını Allah'tan dilediğini ifade etti. Ülkenin 14 Mayıs ile 28 Mayıs tarihinde yalnızca birer seçim yapmadığını gelecek asrın nasıl olacağını da karar verdiğini ifade eden Erdoğan özel açıklamalarda bulundu.

Düne göre Türkiye'nin bugünden daha güçlü olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan demokrasinin her zamankinden daha kuvvetli olduğunu da söyledi.

54 milyondan daha fazla vatandaşın demokratik usuller kullanarak seçimde sandık tercihini yaptığını ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülkeyi tebrik etmeyi de ihmal etmedi. Yurt dışında yaşayan kardeşlerin de her iki seçimde Türkiye'ye karşı sorumluluklarını getirdiğini ifade eden Erdoğan 2 defa güven oyu almanın bahtiyarlığı içerisinde olduğunu ifade etti. Aynı zamanda tüm bunların kendilerini çok büyük bir sorumluluk yüklediğini de bildiklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milletin emanetine canları pahasına sahip çıkacaklarını açıkladı. İşte yeni bakanlar ve merak edilenler…

Adalet Bakanı: Yılmaz Tunç

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Cevdet Yılmaz

Okula Dönüş Alışverişlerinde Öğrenciler için Hazırlık Rehberi Okula Dönüş Alışverişlerinde Öğrenciler için Hazırlık Rehberi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Mahinur Özdemir Göktaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Alparslan Bayraktar

Sağlık Bakanı: Fahrettin Koca

Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Mehmet Fatih Kacır

Gençlik ve Spor Bakanı: Osman Aşkın Bak

Hazine ve Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek

İçişleri Bakanı: Ali Yerlikaya

Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Nuri Ersoy

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Vedat Işıkhan

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı: Mehmet Özhaseki

Dışişleri Bakanı: Hakan Fidan

Millî Eğitim Bakanı: Yusuf Tekin

Millî Savunma Bakanı: Yaşar Güler

Tarım ve Orman Bakanı: İbrahim Yumaklı

Editör: Ecehan Acar