Türkiye'nin Yabancı Kredi Borcu Temmuz'da Artış Gösterdi: 173 Milyar Doları Aştı Türkiye'nin Yabancı Kredi Borcu Temmuz'da Artış Gösterdi: 173 Milyar Doları Aştı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNN Türk'te katıldığı programda ekonomiye dair kritik mesajlar verdi. Şimşek, vergi artışının şu an gündemde olmadığını belirtti ve enflasyon hedeflerine dair net açıklamalarda bulundu.

2025'te Enflasyon Yüzde 20’nin Altına Düşecek

Şimşek, KDV, Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi’nde bir artış planlamadıklarını vurguladı. Bununla birlikte, bazı vergi istisnaları ve indirimli oranlar üzerinde çalışmaların devam ettiğini söyledi. Enflasyonla ilgili olarak ise 2025'in sonunda yüzde 20’nin altına düşeceğini ve 2025’in ilk çeyreğinde yüzde 30 seviyelerine ineceğini belirtti.

Enflasyonu "Adaletsiz Vergi" Olarak Tanımladı

Enflasyonu, vatandaşları zorlayan "adaletsiz bir vergi" olarak nitelendiren Şimşek, ekonomi politikalarının kalıcı refah artışı sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, 2024’te 657 milyar liralık tasarruf hedeflediklerini ve tarımsal sulama, lojistik, yeşil dönüşüm gibi alanlara yatırım yapılacağını açıkladı.

İstifa İddialarına Yanıt

Şimşek, istifa iddialarına ilişkin tek motivasyonunun Cumhurbaşkanı'na yardımcı olmak ve ülkeye hizmet etmek olduğunu söyledi.

Editör: Vural Pars