Son dakika haberine göre yeni asgari ücret hakkında detaylar öğrenildi ve yeni ücret 11.402 TL olarak açıklandı. 3 defa toplanan asgari ücret tespit komisyonu ile TÜRK-İŞ, hükümet yetkilileri ve TİSK dahil 15 kişinin tam mutabakatı ile beraber 1 Temmuz tarihi itibariyle geçerli olacak olan rakam gündemde yer aldı. Bir süredir asgari ücret ne kadar olacak sorusu araştırılıyor ve konu hakkında detaylar merak ediliyordu. Asgari ücrete son dokunuşu yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha sonra asgari ücretin %34 zam oranı aldığını ifade etti. Asgari ücret brüt olarak 13.414 lira olarak açıklandı ve net 11.402 TL olarak gündemde yer aldı. Konu hakkında yapılan yorumlarda asgari ücretin 438 dolarlık alım gücüne eriştiği ve tarihi zirvesine yükseldiği söylenildi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete yapılan zam oranını açıklaması ardından uzlaşma kültürüne dikkat çekti ve emeği geçen tüm paydaşlara Türk milleti adına teşekkür ettiğini ifade etti. Yapılan açıklamalar sonrasında iş veren primleri yeni işçi ve işveren maliyeti dahil olmak üzere asgari ücret hesaplama tablolarının netleşmesi de açıklanan bilgiler arasında yer aldı.

Eyüpsultan'da Düğün Salonuna Saldırı: Patlayıcı Madde Atıldı, Silahlarla Kaçtılar Eyüpsultan'da Düğün Salonuna Saldırı: Patlayıcı Madde Atıldı, Silahlarla Kaçtılar

İş veren ve hükümetin tam mutabakatıyla asgari ücret 2023 açıklandı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konu hakkında detaylı bilgileri aktardı. Asgari ücretin Ocak 2023'te %54,7 artışla 8.56 liraya yükseldiği hatırlatıldı.

1 Temmuz 2023 senesi itibarıyla asgari ücret brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş olarak açıklanırken net olarak ise 11.402 lira 32 kuruş olarak aktarıldı. Diğer taraftan ücrette yaşanan bu yükselmenin işsizlik ödeneğinden genel sağlık sigortası birimine kadar pek çok kalemi etkileyeceği bilgisine ulaşıldı. Açıklanan zam miktarı yaklaşık olarak 7 milyondan fazla çalışanı da doğrudan etkileyecektir.

Editör: Ecehan Acar