Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün yapılan yeni kabine açıklaması sonrasında yeni Adalet Bakanı’nın ismi de açıklandı. Yılmaz Tunç Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni Adalet Bakanı olarak adından söz ettirirken yapılan araştırmalar hakkında detaylı bilgileri ve merak edilenleri sizler için haberimizin devamında yazdık. Hukuk fakültesi mezunu olan yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un hayatı ve biyografisi nedir? Bugüne kadar Pendik Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Pendik Kurucu İlçe Başkanı olarak görevlerde bulunan Yılmaz Tunç'un kariyeri ile ilgili bilgileri de sizler için paylaştık. Peki Yılmaz Tunç evli mi, çocuğu var mı, Yılmaz Tunç hangi okullarda okudu, kariyeri ve eğitim durumu hakkında bilgiler nelerdir? Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabinine isimlerini açıklaması sonrasında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç hakkında detaylar da merak edildi ve Yılmaz Tunç özellikle internette hakkında en çok arama yapılan isimler arasında üst sıralarda yer buldu.

Tunceli Pülümür’de 4.1 Şiddetinde Deprem: Prof. Dr. Naci Görür’den Açıklama Tunceli Pülümür’de 4.1 Şiddetinde Deprem: Prof. Dr. Naci Görür’den Açıklama

Hayatı ve kariyeri gibi konular ile gündemdeki yerini koruyan yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç 1971 Bartın doğumludur. Annesi ev hanımı ve babası emekli öğretmen olan Yılmaz Tunç ilkokulu kendi köyünde ve orta ile lise öğretimini ise Kastamonu Göl Öğretmen Lisesi'nde gerçekleştirmiştir. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1995 yılında mezun olan Yılmaz Tunç yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk Ana Bilim alanında gerçekleştirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni Adalet Bakanı olan Yılmaz Tunç eğitim gördüğü üniversiteler ile adından söz ettirmiş ve hukuk fakültesini İstanbul Üniversitesi'nde tamamlaması sebebiyle ilgili üzerinde toplamıştır. Tunç Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu Başkan Vekili olarak görev almış ve 2020 ile 2022 seneleri arasında Adalet Komisyonu Başkanı olarak da çalışmıştır.

Editör: Ecehan Acar