İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Beyoğlu ve Maltepe'de trafiğe kapatılacak yolları ve alternatif güzergahları açıkladı. Sıraselviler Caddesi, Tak-ı Zafer Caddesi, Sadri Alışık Sokak-Atıf Yılmaz Caddesi, Balo Sokak-Turnacıbaşı Caddesi-Zambak Sokak-Meşelik Sokak, Yeni Çarşı Caddesi-Kumbaracı Yokuşu, Asmalı Mescit Caddesi-Meşrutiyet Caddesi-Hamalbaşı Caddesi-Kamer Hatun Caddesi, İlk Belediye Caddesi-Ensiz Sokak Beyoğlu'nda trafiğe kapatılacak. Maltepe'de ise Turgut Özal Bulvarı (Maltepe-Kartal Sahil Yolu), Küçükyalı Maltepe Evlendirme Dairesi önü ile Kartal Çanakkale Caddesi Kavşağı arasında kalan kısım ve bu caddeye çıkan tüm sokaklar trafiğe kapalı olacak. Güvenlik önlemleri kapsamında Taksim Meydanı ve Gezi Parkı çevresine demir bariyerler konuldu.

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için bazı yollar trafiğe kapatılacak.

Beyoğlu ve Maltepe'de saat 06.00'dan itibaren uygulanacak olan trafik düzenlemeleri kapsamında belirlenen yollar ve sokaklar trafiğe kapalı olacak. Beyoğlu'nda Sıraselviler Caddesi, Tak-ı Zafer Caddesi, Sadri Alışık Sokak-Atıf Yılmaz Caddesi, Balo Sokak-Turnacıbaşı Caddesi-Zambak Sokak-Meşelik Sokak, Yeni Çarşı Caddesi-Kumbaracı Yokuşu, Asmalı Mescit Caddesi-Meşrutiyet Caddesi-Hamalbaşı Caddesi-Kamer Hatun Caddesi, İlk Belediye Caddesi-Ensiz Sokak trafiğe kapatılacak. Maltepe'de ise Turgut Özal Bulvarı (Maltepe-Kartal Sahil Yolu), Küçükyalı Maltepe Evlendirme Dairesi önü ile Kartal Çanakkale Caddesi Kavşağı arasında kalan kısım ve bu caddeye çıkan tüm sokaklar trafiğe kapalı olacak.

Alternatif güzergahlar belirlendi

Trump'ın Kaldığı Florida'da Silah Sesleri Trump'ın Kaldığı Florida'da Silah Sesleri

Yolların trafiğe kapatılması nedeniyle alternatif güzergahlar da belirlendi. Beyoğlu'nda trafiğe kapatılacak yollara alternatif olarak Refik Saydam Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Meclis-i Mebusan Caddesi, Tersane Caddesi, Mebusan Yokuşu, Boğazkesen Caddesi, Defterdar Yokuşu ve Kemeraltı Caddesi önerildi. Maltepe'de ise Turgut Özal Bulvarı (Maltepe-Kartal Sahil Yolu), Küçükyalı Maltepe Evlendirme Dairesi önü ile Kartal Çanakkale Caddesi Kavşağı arasında kalan kısım ve bu caddeye çıkan tüm sokaklar trafiğe kapalı olacak. D-100 kara yolu ve Maltepe Bağdat Caddesi ise alternatif güzergah olarak kullanılabilecek.

Güvenlik önlemleri alındı

Emniyet yetkilileri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde alınacak güvenlik önlemlerine ilişkin de bilgi verdi. Taksim Meydanı ve Gezi Parkı çevresinde güvenlik tedbirleri kapsamında demir bariyerler konuldu. Yayaların, meydandan İstiklal Caddesi'ne geçişi için bazı noktalar açık bırakıldı. Ayrıca, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı çevresinde görevli polis sayısı da artırıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde trafiğe kapatılacak yollar ve alınacak güvenlik önlemleriyle ilgili sürücüleri ve vatandaşları uyardı. Uyarıda, sürücülerin alternatif güzergahları kullanmaları, araçlarını park etmemeleri ve trafik işaretlerine uymaları istendi. Vatandaşların da kalabalık ve riskli alanlardan uzak durmaları tavsiye edildi.

Editör: Vural Pars