Son yıllarda artan yayın maliyetleri nedeniyle Türkiye'de Süper Lig maçlarını kaçak izleme oranı rekor seviyelere ulaştı. Bu durum Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve yayıncı kuruluş Digiturk önderliğinde kaçak yayınla mücadeleyi zorunlu kıldı.

TFF, Digiturk ve Kulüpler Birliği tarafından yapılan ihbar sonrası, yasa dışı şekilde Süper Lig maçları yayınlarına yönelik büyük bir operasyon düzenlenecek. Kaçak yayın izleyen vatandaşlara para cezası ve hapis cezası verilmesi öngörülüyor.

Galatasaray'ın Yıldız Futbolcusu Kötü Haberi Verdi Galatasaray'ın Yıldız Futbolcusu Kötü Haberi Verdi

Operasyon kapsamında, ortalama 1000 haneye uyarı baskınları gerçekleştirilecek ve kaçak maç yayını izleyen vatandaşlara soruşturmaların bir parçası olabileceği konusunda uyarı yapılacak. Ayrıca, dev bir veri tabanına ulaşarak kaçak yayın izleyen kişilerin tespit edilerek evlerine polis gönderileceği belirtiliyor. İkazlara uyulmaması halinde ise vatandaşların büyük cezalar ile karşı karşıya kalabilecekleri açıklandı.

Üç kuruluş tarafından gelen şikayetlerle Emniyet ekipleri, spor müsabakalarını yurt dışı sistemler üzerinden kaçak yayınları takip edenlere de ceza kesileceğini ifade etti. Yasa dışı yayın ağlarında Almanya, Hollanda ve Fransa'nın da yer aldığı ancak bu ülkelerle kolluk kuvvetleri ile irtibat kurularak soruşturmaların genişletileceği belirtildi.

TFF, Digiturk ve Kulüpler Birliği, önce uyarı yaparak sonra cezalandırma yoluna gidiyor. Bu kapsamda kaçak yayın izleyen vatandaşların büyük cezalarla karşı karşıya kalabilecekleri göz önünde bulundurulmalıdır.