Süper Lig'de zirve yarışını yakından ilgilendiren maçta Beşiktaş ile Galatasaray Vodafone Park'ta karşı karşıya geldi. Beşiktaş, geriye düştüğü derbide lider Galatasaray'ı 3-1 mağlup ederek şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürdü. Siyah beyazlı ekibe galibiyeti getiren golleri, 35. dakikada Saiss, 58. dakikada Hadziahmetovic ve 90+3. dakikada Aboubakar kaydetti. Beşiktaş, bu sonuçla ligdeki yenilmezlik serisini 10 maça çıkardı ve lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını 5'e indirdi.

Galatasaray, bu sezon ilk kez derbi kaybetti

Galatasaray ise ligdeki 5 maçlık yenilmezlik serisine Beşiktaş'a karşı son verdi. Galatasaray'ın tek golünü 20. dakikada Icardi attı. Sarı kırmızılı ekip, bu sonuçla 2022-2023 sezonunda ilk kez bir derbiyi kaybetmiş oldu. Önceki derbilerde Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-0, Beşiktaş'ı ise evinde 2-1'lik skorla yenen Galatasaray, bu kez Beşiktaş'a yenilmek zorunda kaldı.

Bakan Kasapoğlu derbiyi izledi

Şampiyonluk yolunda kritik öneme sahip derbiyi Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da protokol tribününden takip etti. İki takımın taraftarları da maç boyunca takımlarına destek vermek için stadyumu doldurdu. Beşiktaş, ligin 33. haftasında deplasmanda Fraport TAV Antalyaspor ile karşılaşacak. Galatasaray ise sahasında Medipol Başakşehir'i konuk edecek.

Galatasaray'a İngiltere'den transfer: Okan Buruk onay verdi, Erden Timur devreye girdi Galatasaray'a İngiltere'den transfer: Okan Buruk onay verdi, Erden Timur devreye girdi

Vodafone Park'ta Beşiktaş zirve yarışında "ben de varım" dedi

Beşiktaş, Vodafone Park'ta rakiplerine karşı üstünlüğünü sürdürdü. Galatasaray'ı 3-1 yenen siyah beyazlılar, Galatasaray'ı bu sahada 6. kez mağlup etmiş oldu. Beşiktaş, bu sezonki ilk derbide Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalmıştı. Galatasaray ise bu sonuçla liderlik koltuğundaki yerini korurken, Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürmesi için son haftalarda kazanması gerekiyor.