Çalışma ekonomisti Tarkan Zengin, önemli açıklamalar yaparak 37 milyon kişiyi etkileyecek bir gelişmenin yaşanacağını duyurdu. Zengin'e göre, asgari ücretin 10 bin liranın üzerine çıkması bekleniyor.

Türkiye'nin Yabancı Kredi Borcu Temmuz'da Artış Gösterdi: 173 Milyar Doları Aştı Türkiye'nin Yabancı Kredi Borcu Temmuz'da Artış Gösterdi: 173 Milyar Doları Aştı

Türkiye'de yaklaşık 16 milyon 685 bin işçinin bulunduğunu ve bunun yaklaşık 7 milyonunun asgari ücretle çalıştığını belirten Zengin, asgari ücret artışının sadece bu kesimi değil, üstünde maaş alanları da etkileyen bir düzenlemeyi kapsadığını ifade etti. Bu sebeple, toplamda 16 milyonu aşkın kişinin bu artıştan etkileneceğini belirtti. Ayrıca, aileleriyle birlikte düşünüldüğünde neredeyse toplumun tamamını ilgilendiren bir maaş artışı dönemine girildiğini vurguladı.

Tarkan Zengin, asgari ücretin 10 bin liranın üzerine çıkacağı konusunda net bir beklenti olduğunu belirtti. %20 oranında bir zam yapıldığında asgari ücretin 10 bin 208 liraya yükselebileceğini, ancak %30'luk bir zam durumunda bu rakamın 11 bin liraya kadar çıkabileceğini ifade etti. Geçtiğimiz Temmuz ayında %30 oranında bir artış beklentisi olduğunu belirten Zengin, asgari ücretin artış yönünü belirleyen faktörlerden birinin asgari ücrete verilen destek miktarı olduğunu ve %30 civarında bir artış beklediğini söyledi.

Bu müjdeli haber, asgari ücretli çalışanlar ve aileleri için oldukça sevindirici bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Asgari ücretin artması, çalışanların maddi açıdan daha iyi bir duruma gelmesini sağlayarak yaşam standartlarını yükseltebilir. Ancak, resmi açıklamaların yapılmasının ardından kesin artış oranı ve tarihi netlik kazanacaktır.

Editör: Vural Pars