VakıfBank'tan Nakit İhtiyaçlar İçin Kaçırılmayacak Kampanya: 100.000 TL'ye Kadar Anında Kredi! VakıfBank'tan Nakit İhtiyaçlar İçin Kaçırılmayacak Kampanya: 100.000 TL'ye Kadar Anında Kredi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesi tüm ailelere yapılacak yardım ödemeleriyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Çocuğu olan tüm hanelere yönelik olarak gerçekleştirilecek olan bu maaş ödemeleri, sosyoekonomik anlamda rahatlık sağlamayı amaçlamaktadır. Ödemelerin ne zaman başlayacağı, çocuklu ailelere yapılacak ödeme miktarı ve başvuruların nasıl yapılacağı ise merak konusu oldu.

Ak Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan sosyal yardımlarla ilgili açıklama, yüz binlerce hane için sevinç ve rahatlık sağlayacak. Aile Destek Sistemi adı altında kurulacak olan projede, hanelere maddi destek sağlanacak ve planlanan proje kapsamında 53 farklı noktada sosyal yardımlar uygulanacak.

Türkiye Aile Destek Koruma Programı Türkiye'de kurulması planlanan Aile Destek Koruma Programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından vatandaşların yoksulluk sınırından çıkarılacağı şeklinde açıklanmıştır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından da duyurulan program, sosyal yardımlarla birleştirilerek tüm vatandaşları kapsayıcı bir sistem oluşturmayı hedeflemektedir. Yeni Meclis'in göreve başlamasıyla birlikte en kısa sürede çalışmalara başlanacak ve başvurular kabul edilecektir.

Sosyal Yardımlara Zam Yapılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesi yaptığı konuşmalarda sosyal yardımlarda da zam yapılacağını belirtmiştir. Buna göre Temmuz ayında geliri asgari ücretin altında olan vatandaşlara ve geliri olmayan hanelere, aylık olarak asgari ücret miktarında ödemeler yapılacaktır.

Belirtilen ödemeler, kurulacak olan vatandaşlık fonu üzerinden gerçekleştirilecektir. Ailelerin sosyal statüleri ve mali durumları kontrol edilerek devlet desteği sağlanacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan destekler güçlendirilerek, vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra yaşam standartlarının yükseltilmesi de hedeflenmektedir.

Editör: Vural Pars